H Ελίν VERD συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Καινοτομίας Ηλεκτρικών Δικτύων

Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού και να επιτευχθεί ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό σύστημα, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να αυξήσει κατά τουλάχιστον 32% το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην κατανάλωση ενέργειας. Για το σκοπό αυτό, το πρόγραμμα FLEXIGRID θα αναπτύξει μια σειρά λύσεων για την αντιμετώπιση, σε οικονομικά αποδοτική βάση, των προκλήσεων για την αξιοπιστία, τη σταθερότητα και την ασφάλεια του εφοδιασμού που αναμένεται να αντιμετωπίσει το δίκτυο ηλεκτρισμού ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου μεριδίου των μεταβλητών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό σύστημα.

Η Ελίν Verd δραστηριοποιείται στον τομέα τις πράσινης ενέργειας από τη σκοπιά της αειφόρου ανάπτυξης. Η προστασία του περιβάλλοντος και η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, είναι θεμελιώδη στοιχεία της στρατηγικής της, ενώ μέσω των έξυπνων ενεργειακών συστημάτων παρέχεται και εφαρμόζεται η αποκτηθείσα τεχνογνωσία στο κοινωνικό σύνολο. Σε αυτό το πλαίσιο και διαμέσου του προγράμματος FLEXIGRID, η ομάδα SES (Smart Energy Systems) της Ελίν Verd θα αναπτύξει περαιτέρω την πλατφόρμα της για διαχείρηση ενέργειας από Πράσινες Τεχνολογίες και σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Μακρύαμμος στη Θάσο, θα διαχειριστεί Φωτοβολταϊκά, μπαταρίες και φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αποσκοπούν στο τελικό μετασχηματισμό του ξενοδοχείου σε «πράσινο» στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της βέλτιστης χρήσης καθαρής ενέργειας.

Το FLEXIGRID είναι ένα τετραετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αποτελείται από 16 εταίρους, εκ των οποίων δύο ερευνητικά κέντρα, δύο πανεπιστήμια, τρεις διαχειριστές ηλεκτρικών δικτύων και εννέα εταιρείες και συνδέσμους. Η Ελίν VERD κατέχει κομβικό ρόλο στο πρόγραμμα ως ηγέτης του πακέτου εργασίας των πιλοτικών του εφαρμογών του FLEXIGRID στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Κροατία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα

© European Union, 2019

Project FLEXIGRID is funded by the Horizon 2020 Framework Programme of the European Union under Contract Number 864579. Responsibility for the information and views set out in this press release lies entirely with the authors.

Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε cookies. Πατώντας “Αποδοχή” δίνετε τη συναίνεσή σας για αυτό. Πολιτική Προστασίας Προσωπικών ΔεδομένωνΑποδοχή