Αμφιβάλλουμε, μελετάμε, πειραματιζόμαστε, δημιουργούμε.

Πιστή στις αξίες της για καινοτομία και παραγωγή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον άριστης ποιότητας, η Verd ίδρυσε το 2010 τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, με σκοπό αφενός τη διερεύνηση δυνατοτήτων βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας και των παραγόμενων προϊόντων και αφετέρου την ανάπτυξη νέων. Ανάμεσα στους στόχους του τμήματος είναι και η παρακολούθηση και ο συντονισμός της συμμετοχής της εταιρίας σε ερευνητικά προγράμματα – με αντικείμενο κατά κύριο λόγο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- και η ανάπτυξη παραγωγής «πράσινων» προϊόντων γενικότερα.

Ορισμένες από τις δραστηριότητες, που αφορούν την έρευνα για βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και των παραγόμενων προϊόντων και υποπροϊόντων, είναι:

Συγχρόνως, με συνεχείς επενδύσεις σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, η εταιρία πραγματοποιεί έρευνες για τη δημιουργία νέων «πράσινων» χημικών προϊόντων, με χρήσεις σε ένα εύρος εφαρμογών, όπως διαλύτες, χρώματα, λιπαντικά, κ.α.

Η Verd συμμετέχει ως άμεσος συνεργάτης σε τρία ερευνητικά προγράμματα:

Επίσης, το 2017, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εταιρία ανέλαβε ως υπεργολάβος την υλοποίηση του ερευνητικού έργου H2020- WP3, Stability and Robustness of actual FAME με τίτλο Engine tests with new types of biofuels and development of biofuel standards (Grant Agreement SA/CEN/RESEARCH/EFTA/000/2014-13)

00

ΚΙΛΑ CO2 ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ

Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε cookies. Πατώντας “Αποδοχή” δίνετε τη συναίνεσή σας για αυτό. Πολιτική Προστασίας Προσωπικών ΔεδομένωνΑποδοχή