Βιοντήζελ και περιβάλλον

Αειφόρος ανάπτυξη σήμερα. Για ένα βιώσιμο αύριο.

Ως προϊόν ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το βιοντήζελ είναι ένα καθαρό, μη τοξικό και βιοαποικοδομήσιμο καύσιμο, δεν περιέχει αρωματικές ενώσεις και οι εκπομπές των οξειδίων του θείου, μονοξειδίου του άνθρακα, άκαυστων υδρογονανθράκων και αιθάλης, που προέρχονται από την καύση του στις μηχανές ντίζελ, είναι πολύ χαμηλές. Η παρουσία του θείου στα καύσιμα ευθύνεται για τα οξείδια του θείου (SOx) στα καυσαέρια, τα οποία αποτελούν έναν από τους κυριότερους ρύπους του συμβατικού ντίζελ. Στο βιοντήζελ η περιεκτικότητα σε θείο είναι σχεδόν μηδενική. Επίσης, το βιοντήζελ περιέχει σημαντικά ποσοστά οξυγόνου (περίπου 10 % κ.β.), πράγμα που καθιστά την καύση του λιγότερο ατελή, με αποτέλεσμα η περιεκτικότητα των καυσαερίων σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO), άκαυστους υδρογονάνθρακες (HC) και αιθάλη (C) να είναι πολύ μικρότερη από όση στο συμβατικό ντίζελ.

Επιπλέον, η καύση του βιοντήζελ δεν αυξάνει – ή αυξάνει ελάχιστα- τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (ΝΟx) και συμβάλλει στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου τουλάχιστον κατά 3,2 κιλά ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για κάθε κιλό βιοντήζελ, αφού η ποσότητα του CO2, που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της καύσης, έχει πρηγουμένως απορροφηθεί από το φυτό από το οποίο προήλθε η πρώτη ύλη παραγωγής του.

Το βιοντήζελ:

00

ΚΙΛΑ CO2 ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ

Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε cookies. Πατώντας “Αποδοχή” δίνετε τη συναίνεσή σας για αυτό. Πολιτική Προστασίας Προσωπικών ΔεδομένωνΑποδοχή